Pulse
A Georgia Tech Atrium in New York City
Project Overview  
As a team comprised of two industrial design students and two architecture students, we designed an interactive environment for Georgia Tech that promotes and facilitates the future of education. This initiative originated from the executive team at the Georgia Institute of Technology, and became the basis for our semester-long studio project. Our goal was to identify the primary and secondary stakeholders for our solution, gather insights through user research, and use those insights to drive our solution.
Contributions
Much of the success of a team comes down to the interpersonal communication between the members. I have broken down my contributions into a set of hard skills and soft skills to respectively convey what I did for the project and how I added to the team dynamic. 
Research
Identifying the Stakeholders
We began by identifying a wide variety of potential stakeholders that may be affected by the prospect of am open educational space. This list included alumni, researchers, grad students, undergrad students, faculty, maintenance, future students, student services and leadership. From there, we narrowed down our list to the stakeholders that would get the most impact out of the building , and created personas for each one.
*Another member of the group designed these templates but we worked together in creating the content*
User Interviews
We interviewed alumni stakeholders living in New York to learn about their perceptions around Georgia Tech and how Georgia Tech's presence translates to NYC. 
Analysis
We developed a stakeholder map out all of the different contexts that each stakeholder would user the building, different scenarios for each context, and the user needs for each scenario. Through this, we identified all of the user needs of the stakeholders, and the subsequent spaces that would be required for the building. Through analyzing this data, we identified 5 main features/spaces that needed to be in the offered in the space: Online space, 1-2 people, group space (5-10 people), large space (20+ people), and then a resource library. 
Design
We (the designers) worked closely with our architect counterparts. As we were identifying the key features needed in the building, they were designing the elements in the building to compliment these features.
User Experience
I created detailed user journey sketches to better illustrate the different interactions that occur in the building. Many of the interactions and features within the building push the boundaries of technology so the sketches served to better explain our concepts.
Alumni
Future Student
Current Student
Final Design
Final Renderings
Created by the architects to represent our concepts, the renders provide context and add realism to the project. 
The outside of the building features an exhibition framework where local artists can create installations.
Thanks for reading! If you have any questions, please reach out.
Back to Top